Velkommen

- til siderne for Maritim Student på Frederikshavn Gymnasium. I menuen til højre (på mobil findes menuen nederst) finder du et link til Maritim Student-uddannelsens egen hjemmeside. Du finder alle relevante oplysninger om din uddannelse samt billeder og film på uddannelsens hjemmeside.

På denne side finder du nogle generelle oplysninger, og i menuen finder du lidt flere oplysninger om de gymnasiale fag og niveauer på både HF og STX.

Introduktion

I samarbejde med Martec, som er maskinmesterskolen i Frederikshavn, udbyder vi Maritim Student. Uddannelsen kan læses som både HF (3-årig) og STX (4-årig).

Indledningsvis er det vigtigt at understrege, at en Maritim Student HF og STX er lige så adgangsgivende som en almindelig HF og STX. 

Maritim Student varer et år mere end den almindelige HF/STX, fordi du samtidig får en maritim uddannelse - herunder et togt med Skoleskibet DANMARK. Den maritime uddannelse, som foregår på Martec, er den samme, hvad enten du vælger en Maritim HF eller en Maritim STX.

Indkvarteringen på skolehjemmet, muligheden for job eller sport på skoleskemaet og deltagelse i alle de spændende aktiviteter på skolehjemmet er også de samme uanset, om du vælger HF eller STX. Vores elever behandles ens.

HF eller STX?

Der er dog forskel på den gymnasiale del på HF og STX. Det er derfor vigtigt, at du overvejer, hvilken uddannelse du har kig på efter gymnasiet eller hvilke muligheder, du ønsker at holde åbne.

Der er et års forskel mellem HF og STX, og det hænger bl.a. sammen med, at der på STX er flere fag på A-niveau, og uddannelsen giver derfor adgang til både korte, mellemlange og lange videregående uddannelser (universitetet). Civilingeniør og læge er f.eks. på universitetsniveau. HF giver også adgang til de korte videregående uddannelser, men er primært rettet mod de mellemlange videregående uddannelser (erhvervsakademi og professionsbachelor). Maskinmester og skibsfører er f.eks. på professionsbachelorniveau.

Ved at vælge i menuen kan du læse mere om både Maritim HF og Maritim STX.

Videre uddannelse eller job

Vil du vide mere om forskellige maritime uddannelsesmuligheder, kan du starte på World Careers hjemmeside - klik her.

Du kan også søge på Uddannelsesguidens "Jobkompas" - klik her.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til den gymnasiale del af Maritim Student, er du velkommen til at ringe til gymnasiet på 98 42 44 33 eller skrive en mail jb(at)frhavn-gym.dk.

Vil du vide mere om Martec eller skolehjemmet, kan du klikke her.

Husk!

Når du på optagelse.dk søger om optagelse på enten HF eller STX, så husk at skrive "Maritim Student" i kommentarfeltet. Du må også meget gerne kontakte LJ@frhavn-gym.dk når du har søgt. Så er vi sikre på, at vi får alle informationer.