Computere og informationsteknologi (IT) er en integreret og naturlig del af undervisningen på Frederikshavn Gymnasium & HF. Via bærbare computere og projektorer i alle lokaler, bringer lærerne ofte internettes uendelige muligheder ind i undervisningen, og som elev har du adgang til trådløst netværk overalt på skolen. En del lokaler, bl.a. vores nyrenoverede fysiklokaler, er udstyrede med interaktive tavler og i undervisningen i en lang række fag bliver ebøger, samt forskellige andre digitale medier, mere og mere fremtrædende.

Skolen har et samlet online system ved navn Lectio, som bruges af både elever og lærere til en lang række dagligdagsfunktioner. I Lectio kan man hver dag se sit skema (inklusive evnetuelle skemaændringer). Man kan angive årsager til fravær, se oversigt over skriftlige afleveringer, sende og modtage beskeder, se skolens kalender og meget, meget mere. Som elev på Frederikshavn Gymnasium & HF bør man dagligt orientere sig på Lectio.

Rigtig mange af vores elever har bærbare computere eller tablets, som bruges til informationssøgning, noter til undervisningen og løsning af en lang række opgaver. Det er ikke noget krav for at gå i gymnasiet eller HF, at man medbringer bærbar computer til undervisningen. Man kan sagtens klare sig med papir og blyant, men det er klart, at en bærbar computer har en række fordele. Eksempelvis har du som elev på Frederikshavn Gymnasium & HF en gratis 2- eller 3-årig licens til Microsoft Office 365. Det giver dig f.eks. adgang til dit eget OneDrive i skyen med 1 terrabyte lagerplads, hvilket sikrer, at du aldrig kan miste dine noter og opgaver. Endvidere har du adgang til Officepakken i nyeste udgave, herunder OneNote.

Man skal naturligvis ikke være blind for, at den stigende brug af computere medfører en række problemstillinger. Som elev kan man godt være fristet til at bruge en del af undervisningstiden på Facebook eller fortabe sig på Internettet, mens man burde deltage aktivt i timen. Her er det vigtigt at være bevist om, at man har ansvar for egen læring. Undervisningen i gymnasiet & HF er et tilbud, som man skylder sig selv at gøre brug af, og som giver adgang til de muligheder, som man har brug for resten af livet. Det er derfor vigtigt, at du er nærværende og koncentreret i undervisningen - både for din egen og for dine klassekammeraters skyld. Jo mere du giver til din klasse, jo mere kan den give dig!