Som elev på Frederikshavn Gymnasium har du adgang til en lang række sjove, udfordrende og sociale aktiviteter efter skoletid. Hvad enten dine interesser ligger indenfor sport og idræt, musik og sang, fest og farver, samfundet omkring dig - eller måske oven i købet lidt af det hele - så er der rige muligheder for at engagere dig.

På disse sider kan du læse mere om skolens mange tilbud, som vi kun kan opfordre dig til at gøre brug af.

Som eksempler på sociale aktiviteter kan nævnes høvdingeboldturneringen, filmklubben, raketværkstedet, Awardshowet "Årets Henning", teaterworkshop, valgaften i forbindelse med folketingsvalg, kommunalvalg, det amerikanske præsidentvalg o.lign. Læs meget mere om de mange andre sociale aktiviteter udenfor skoletiden i menuen til venstre.

Ud over idrætsundervisningen i det daglige skema er der mulighed for at dyrke idræt efter skoletid.

Der er morgentræning to gange om ugen, hvor idrætslærerne vejleder i styrketræning eller løb. Elever har desuden mulighed for at bruge styrkerummet i mellemtimer eller efter skoletid.

Hen over året arrangerer idrætslærerne skoleturneringer i eks. fodbold og floorball og basketball. Alle klasser har mulighed for at melde hold til i turneringerne (klassekoppen), og på baggrund af tilmeldingerne laves en turneringsplan. Kampene ligger som regel om eftermiddagen, således at man ofte kan gå direkte fra sidste time til frisport. Der er turneringer for både piger og drenge.

På opslagstavlen i "Afgangshallen" (140-nichen) hænger altid aktuelle informationer om klassekoppen. Her kan klasserne skrive sig på listerne til de forskellige turneringer, ligesom man kan se aktuelle turneringsplaner og resultater. Hvis du har spørgsmål til idræt efter skoletid, så kontakt din idrætslærer.

I august trækker hele skolen for øvrigt i idrætstøjet, når vi bruger en eftermiddag på at holde idrætsdag. Her konkurrerer klasserne mod hinanden i mange forskelligartede discipliner, og den vindende klasse præmieres naturligvis. På samme måde har vi i foråret tradition for en årlig dyst i høvdingebold, hvor klasserne vælger et tema med tilhørende udklædning og dyster mod hinanden.  

Som elev i gymnasiet eller HF har man travlt! Der er undervisning, projekter, opgaver og lektier, der skal passes - og naturligvis skal der også være plads til en aktiv fritid med sport, fest og gode venner. En gang imellem kan man godt ønske sig nye udfordringer, eller også kan det hele pludselig virke overrumplende og uoverskueligt. Men så er der heldigvis hjælp at hente. På Frederikshavn Gymnasium & HF kursus har vi en række tilbud, som det er godt at være bevidst om. Vi vil nemlig gerne sikre, at du får lige præcis de tilbud, samt den støtte og hjælp i din uddannelse, som du har brug for.

Musikken fylder en stor del af fritiden hos mange elever, og på Frederikshavn Gymnasium vil vi gerne give dig mulighed for at udfolde dine musiske talenter sammen med andre med samme interesse.

I løbet af skoleåret arrangeres der forskellige muligheder for samspil. Mange elever vælger at danne deres egne bands, og efter aftale med musiklærerne er det som regel muligt at benytte skolens musikfaciliteter, også i fritiden.

Skolen har et kor, som kalder sig "Blandede Bolsjer". Koret er for både drenge og piger. Sammen med en musiklærer træner koret som oftest en eftermiddag om ugen, og de synger til en lang række arrangementer og festlige lejligheder, både på og udenfor skolen. Skolen har en stolt og lang kortradtion, hvis du har lyst til at være med eller høre mere om korene, så kontakt musiklærer Birgit Munch (BM).

Det hænder også, at der arrangeres revy eller musical på skolen. I 2013 arbejdede en stor gruppe elever og lærere sammen om Broadway musicalen "Godspell", spillede tre forestillinger for begejstrede tilskuere. I 2017 blev teaterkoncerten "Heartbreak Hotel" sat op, og den spillede for fuldt hus på præmiereaftenen. 

Måske kan du bare godt lidt at lytte til musik, men er ikke så meget for at spille eller synge selv? Så er skolens fester og musikcafeer helt sikkert noget for dig - klik dig frem i menuen til venstre og læs meget mere. 

Kort sagt: Hvis du er musikinteresseret, så er det bare at tage for dig af retterne. Som elev på Frederikshavn Gymnasium har du fri adgang til buffeten.

Kom med i skolens vokalgruppe

Blandede Bolcher er Frederikshavn Gymnasiums vokale gruppe. 

Vokalgruppen baserer sig på piger og drenge, der elsker at synge. 

Det gælder også dig, også selvom du går i Folkeskolens afgangsklasser. 

Vi åbner nemlig vokalgruppen for piger fra 8. til 10. klasse.  

Så har du lyst til at være med i gruppen, så kontakt Birgit Munch, som er dirigent for kammerpigerne. Birgit kan kontaktes på mail eller på telefon 40 42 65 56. Du er velkommen til at ringe, hvis du ønsker yderligere oplysninger. 

Kammerpigerne synger alle genrer fra pop, viser, jazz og rock med og uden band alt efter musikkens karakter. 

Vil du vide mere om koret, så læs videre i disse links:

Intro: Hvor kommer kammerpigerne fra?

Fællesskabet giver den flotte klang (side 1) - artikel fra lokalavisen
Fællesskabet giver den flotte klang (side 2)

Kammerpigernes 30 års jubilæum 2015

På Frederikshavn Gymnasium holder vi byens bedste fester og hyggeligste caféarrangementer. I løbet af skoleåret holdes en række forskellige fester, hvor formen varierer. Nogle gange er der diskotek, andre gange livemusik. Nogle gange klæder vi os ud, nogle gange skal gallatøjet frem, og nogle gange møder vi bare op i helt almindeligt festtøj.

På Frederikshavn Gymnasium sætter vi en ære i at holde fede fester, som er trygge for alle deltagerne. Som festdeltager har du derfor et ansvar, dels naturligvis for din egen opførsel, men også for dine kammerater og medstuderende. Opfør dig på en måde, så du kan se dig selv i øjnene den efterfølgende dag, udvis hensyn, tænk over dit alkoholforbrug og respekter skolens regler.

Ud over festerne holdes der forskellige caféarrangementer, hvor der også kan være livemusik. Disse caféarrangementer holdes typisk fredag eftermiddag, hvor der er mulighed for at hænge ud med klassekammerater og venner fra andre klasser efter en hård skoleuge.

Bemærk: Kun skolens elever har adgang til fester og caféarrangementer. Der er indgangskontrol til festerne, og der er naturligvis vagter til stede under hele festen. Der kan forekomme alkoholtest i indgangen, og du vil blive afvist, hvis du møder meget beruset op. Det er naturligvis strengt forbudt og en meget alvorlig forseelse at medbringe enhver form for euforiserende stoffer til gymnasiefesterne.

Glæd dig til den næste fest!!!

I skoleårets løb arrangeres der lektiecafeer efter skoletid i en lang række fag. Cafeerne er et tilbud til dig, som har brug for faglig støtte og vejledning til at lave dine lektier eller skriftlige afleveringer, men også til dig, som gerne vil sidde i ro og mag og lave lektier, alene eller sammen med et par klassekammerater, samt med mulighed for at konsultere en lærer.

For gymnasielever arrangeres der oftest lektiecafeer i naturvidenskabelige fag, samt sprogfag, og for HF elever sættes der lektielæsningstimer på skoleskemaet, hvortil man har mødepligt.

Som elev i gymnasiet har du, udover den skemalagte undervisning, et antal "elevtimer" som er målrettet skriftligt arbejde. I nogle tilfælde kan elevtiden anvendes derhjemme, i andre tilfælde kan du blive bedt om at bruge den på skolen, evt. sammen med nogle klassekammerater eller en lærer. Hvis du er interesseret i at komme i lektiecafé, så snak med din faglærer. Han/hun kan oplyse dig om, hvilke cafeer, der er planlagt i faget. Lektiecafeerne annonceres altid i Lectio, hvor du kan se tid og sted.

Lektiecafeerne er et tilbud til DIG! Brug dem!

Teater Torden er skolens teater- og musicalgruppe. Gruppen laver selv hele pakken: Originalt skrevet manuskript, skuespil, kulisser og opførelse. Så hvis du kan lide at skrive, forfatte, spille skuespil, synge og være kreativ, så skal du være med i Teater Torden!

I 2019 opførte Teater Torden musicalen ”Lige nu og lige her” sammen med skolebandet. Forestillingens handling udspillede sig på gymnasiet og handlede om kæresteparret Mathias og Emilia. De er meget forskellige. Mathias elsker at rejse og opleve nye ting, Emilia holder af sin hjemstavn og hun har svært ved at forstå, hvorfor Mathias ikke bare kan være i nuet. En konflikt, der yderligere spices op af den tyske udvekslingsstudent, Alex, energibundet Kasper og en crazy togtur, som vender op og ned på alt.

Forestillingen blev vist tre gange og set af 1000 publikummer. I skoleåret 2019/2020 vælger Teater Torden gruppen et nyt tema og skriver igen selv et nyt skuespil.

Mange elever på Frederikshavn Gymnasium er i fritiden engageret i forskellige former for organisationer. Det kan være politiske ungdomsorganisationer, interesseorganisationer, humanitære organisationer el.lign. Visse steder på skolen har disse elever lov til at gøre opmærksom på sig selv og deres organisationer.

Skolen har en aftale, som indeholder rammer for politiske ungdomsorganisationers og andre organisationers ageren på Frederikshavn Gymnasium. Denne er aftalt på et møde mellem rektor og repræsentanter for de forskellige organisationer.

Kontakt uddannelsesleder Jan Bjeldbak, hvis du har spørgsmål i denne forbindelse.

Download her.

Skolens fitnessrum benyttes i forbindelse med idrætsundervisningen. 

Fitnessrummet kan dog også benyttes af alle elever i perioder, hvor der ikke er idrætsundervisning (i mellemtimer og om eftermiddagen). 

Hvis du ønsker at benytte fítnessrummet, skal du henvende dig på kontoret for at låne en nøgle. 
Der er åbent til kl. 15.30 mandag-torsdag og til kl. 15.00 om fredagen.